среда, 21. јануар 2015.

PEGLA ZA KOSU YES OR NO

Cao drage moje,novi post je tu!Zbog obaveza nisam bila u mogucnosti da post napisem ranije.
Mnoge od nas su nezadovoljne time sto imaju talasastu ili kovrdzavu kosu te u svom ormaricu uvek imaju peglu za kosu koju svakodnevno upotrebljavaju ne bi li im kosa izgledala urednije i naravno mnogo ravnije.
Bas zato sto sam svesna u kolikom smo broju,danas cu pisati o tome da li treba ili ne treba koristiti peglu,u kojoj meri i slicno..pa da pocnemo!
Veoma je bitno u kojoj meri koristite peglu za kosu nekada jeto pred svaki izlazak,nekada jednom nedeljnu ili posle svakog pranja kose.Savetujem vam da pokusate da je koristite sto manje,naprimer jednom nedeljno,ali i ja sama znam da je to nemoguca misija!
Ono sto sigurno mozete je da negujete vasu kosu,za pocetak su tu maske za kosu koje mozete napraviti sami kod kuce,ako zelite da o njima pisem u sledecem postu komentarisite,onda su tu brojni preparati koji u sebi sadrze keratin koji mi peglanjem kose unistavamo,naravno ulja za kosu i tako dalje..farbajte se sto manje puta i budite pazljivi pri izboru cetke za kosu koji je verovali ili ne jako vazan,uzmite one koje imaju prirodnu dlaku-sinteticka vlakna..
Ako niste spremni da negujete vasu kosu i redovno skracujete krajeve onda sklonite vasu peglu jer ce vam se kosa skroz unistiti.
Pegla svakako unistava kosu,ali na nama je da to umanjimo.Moj savet vam je da ne radite trajno ispravljanje kose ako planirate da se peglate idalje.
Pegla za kosu se takodje koristiti za kovrdzanje ravnih kosa smatram da pored toliko nacina da se ona ukovrdza(papilotne,spirale,takozvani "crvici") pegla je tu stvarno visak!

1 коментар: